Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2014 13:33 - Спираловидният модел - нашата слънчева система е вoртекс
Автор: eliptica Категория: Видео   
Прочетен: 8637 Коментари: 9 Гласове:
51


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Забравете стария хелиоцентричен модел - нашата слънчева система е вортекс!
Старият Нютонов / Коперников хелиоцентричен модел на нашата слънчева система е една недоказана теория.
Ярък човек на име д-р Палатадка Кешава Бат се появи с доста по-различен начин на мислене за нашата Слънчева система.
Има няколко причини, поради които смятам, че този модел може да бъде точен.
На първо място, хелиоцентричния модел винаги е бил представен (особено от NASA) като "фризби" модел.
image

Помислете за това за минута. В тази схема изглежда Слънчевата система пътува в ляво. Когато Земята също пътува в ляво (за половин година) тя трябва да върви по-бързо от Слънцето След това през втората половина на годината, като пътува в "относително обратна посока", така че трябва да върви по-бавно от Слънцето Тогава, след завършване на една орбита, тя трябва да увеличи скоростта, за да изпревари Слънцето за половин година. И това ще важи за всички планети. Също като всяка точка която чертаете по фризбито няма да има постоянна скорост, такива ще бъдат всички планети.

Второ, повечето планети са видими през цялата година. В "плоския" модел, всяка планета ще се скрие зад Слънцето най-малко веднъж годишно. Те не го правят. Сега хелиоцентричният модел не е напълно плосък, но си остава най-вече такъв.

image

АКО посоката на движение на Слънчевата система е "нагоре" или "надолу" - защо не чух това през целия си живот? Защо въобще трябва да се сблъскате с доктор Бaт и неговия материал, за да видите "спиралата" за пръв път? Възражението се разделя на две групи: едната група мисли че спираловидния модел не е наред, а другата група казва, че няма или има малка разлика с досегашния модел - любопитна.

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Първите NASA снимки, които показват както трябва

Накрая намерих едно изображение от NASA, което показва посоката на ъгъла и хода на нашата слънчева система:
image

Последствия

Истината е, че ако спираловидния модел е правилен и нашата Слънчева система е пътуващ вортекс, това ще промени начина, по който се отнасяме към нашето пътуване. За мен лично хелиоцентричният модел се чувства като безполезна панаирджиска въртележка: след една година отново сме в изходна позиция. Спираловидният модел се чувства много повече като напредък, растеж, пътешествие през пространството, в което ние никога не се върнахме към нашата отправна точка. Ние не сме в голяма въртележка. Ние сме на път.

Кръгът е спиралата с прогреса напред

И след това аз ставам много подозрителен, защото този вид трикове са били използвани преди това.
Сравнете календара на маите с Грегорианския : календара на маите има сложна система, която да ви води в личната си духовна еволюция и растеж. Той има дни за търсене на нови приятели, дни за самоанализ, и така нататък. Ако ви се налага да живее с този календар, никога няма да спрете да се движите напред.
image

Грегорианския календар от друга страна ви казва само няколко неща: вашата седмица започва в понеделник, вие сте свободни в събота и неделя, както и да работите, докато не паднете мъртъв. Много удобно, ако сте част от предприятието, не е много полезно, ако вие индивидуално търсите начини да сте по-добре.




https://www.youtube.com/watch?v=0jHsq36_NTU






Гласувай:
59



1. anin - По темата
06.12.2014 14:23
http://youtu.be/nQZQQKP4j4Y
цитирай
2. polina18 - за блога
06.12.2014 16:24
Блогът ти е много интересен и ще го следя постоянно
цитирай
3. raders - Хм, ти откри Америка. Ами то отдавна ...
06.12.2014 19:13
Хм, ти откри Америка. Ами то отдавна се знае, че слънчевата система пътува в орбита около центъра на галактиката със сто и не помня колко километра в секунда и прави пълна обиколка за около /мисля/ двеста и петдесет милиона години. Самата галактика също се движи заедно с целия галактичен куп /Андромеда, Магелановите облаци, галактиките М81, М82, няколко Сифъртови галактики и пр, и пр. - стотици са/ в посока към съзвездието Персей, отдалечавайки се от другите галактични купове. Така че изобщо не става въпрос за някаква хелиоцентричност, а траекторията на слънчевата система и планетите спрямо някаква въображаема статична точка е някаква невероятно сложна бъркотия /не намерих друга дума/, която не прилича нито на окръжност, нито на елипса, нито спирала, нито на нищо познато в геометрията.
цитирай
4. injir - Е, raders, на каква фигура прилича ...
06.12.2014 20:00
Е,raders, на каква фигура прилича все пак...
цитирай
5. raders - Е, raders, на каква фигура прилича ...
06.12.2014 20:40
injir написа:
Е,raders, на каква фигура прилича все пак...



Ми не зная
цитирай
6. georgi2007 - Спираловидният модел - нашата слънчева система е вoртекс
06.12.2014 20:57
Авторе, дай превод на купешката си дума " вортекс". И законите на Йохан Кеплер са верни или нищожно грешни. Истинското движение на планетите и Слънцето никой не може да узнае с абсалюгна точност, защото:
1. Планетите се въртят около Слътцето- дотук имаме - Хелиоцентрична система
2. Слънцето се върти заедно с планените около центъра на нашата Галастика - до тук имаме едностъпкова пружина, ( обикновено пружина) но не и спирала.
3. Нашата Галатика се върти около нашия Куп галактики ( - дотук двустъпкова пружина- аналог- нагревателната жичка на обикновената ел. лампа- веднъж около себе си с един радиус и втори път около друт, по - голям радиус.
4. Нашия Куп галактики се върти около друг, по- голям куп галактики- дотук имаме тристъпкова пружина
5. Този по- голям Куп галактики се върти около още по- голям Куп галактики - дотук имаме четиристъпкова пружива и т. н.

Следва, че Кеплер е прав, но със все по- намалявашите грешки, ако се вземе под внимание току що казаното от мен.

За сведение на автора - плоска спирала е траектория на точка в равнината с все повече увеличаващ се радиус ( увеличаваша се спирала) или с все по- намалящ радиус ( намаляша спирала)
За утешение на автора- все пак, понеже разстоянието от Слънцето до центъра на нашата Галактика не е постоянна величина, а постоянно флуктира ( променяща се) то едностепенната пружина придобива форма на периодично променяща се спирала- ту увеличаваща се, ту намаляваща. Същото важи и за останалите стъпки на пружината. Грешката е нищожно намаляща се по Законите та Кеплер.
цитирай
7. penchoan - Вортекс означава циклон с торои...
06.12.2014 22:13
Вортекс означава циклон с тороидална форма. Магнитното поле на Слънцето движи планетите, както магнитното поле движи Луната. Слънцето обикаля второто тъмно слънце на Слънчевата система Немезида. Немезида обикаля около Сириус. Сириус обикаля около Алциона от Плеяди и т.н. Законът на Кеплер (трети закон) е най-точния закон в астрономията и най-голямото откритие във физиката. Законът на Нютон за гравитацията не е верен, защото важи е приложим само за системата Земя-Луна и никъде другаде.
http://www.duhovnoobnovlenie.org/f/pa_dvijenia_i_cikli_201304.pdf
цитирай
8. dolsineq - Значи, че Вселената е отворена с...
07.12.2014 12:00
Значи, че Вселената е отворена система, а може пък да е и като пихтиесто вещество...
цитирай
9. stamat2015 - Отворете умовете и изчистете сетивата си - Земята е плоска и неподвижна - СТАМАТ
05.03.2018 07:11
Авторът дотук винаги е писал, че измамната концепция за кълбовидната Земя е съвсем скорошна мистификация на Илюминатската клика и че едва в последния половин век, владяните от нея „учени“ успяха да изобретят технологии, с които да съумеят да заблудят Човешкото зрение и да манипулират ума ни с фантазната идея, че Земята е въртящо се кълбо, което се стрелка в пет различни направления с над ТРИ МИЛИОНА километра в час, без никой, никога да е усетил това. Естествено, ако Човек се качи на увеселително влакче, което го размята насам-натам във всевъзможни посоки със скорост от няколко десетки километра в час, той не би се усъмнил, че се движи, но когато Масонските „учени“ проповядват, че Земята лети с невъобразимите ТРИ МИЛИОНА километра в час, въртейки се около ПЕТ ОСИ ЕДНОВРЕМЕННО, тази безумна лъжа не само, че остава незабелязана, но бива приета за „истина“ от безкритичните маси!
В предходните си изследвания, авторът достатъчно ясно описа действителната същност на Земята така, както е обяснена в езотеричната литература – в истинската, скритата езотерика, не в онази продаваща се по книжарници и сергии, но нека отново тук да се опитаме да направим кратко, ясно и изчерпателно работно определение, за да добием нагледна представа:
Нашата Земя представлява плосък диск, чийто океани са обградени от Ледената стена на Антарктида. Плоската Земя е покрита и защитена от куполоподобен непробиваем енергиен екран, наречен Небесната Твърд, под който се намират траекториите на Небесните Светила. Слънцето се явява локално отражение на едно невъобразимо по-мощно Трансцендентно Светило, пребиваващо отвъд Небесната Твърд. Луната има ефирно полу-прозрачно естество, а звездите и планетите са невеществени електро-магнитни манифестации на етерно-вибрационните резонансни или хармонични трептения, създавани от Трансценденталните циклични еманации на Творецът-Творение!
МИР и ЛЮБОВ!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: eliptica
Категория: Видео
Прочетен: 400942
Постинги: 51
Коментари: 47
Гласове: 1335
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031